Results 1 to 25 of 25

Thread: UT2004 wont start, CD key error, cant find discs

  1. #1
    Member Ki!ler-Mk1's Avatar
    Registered
    Apr 2005
    Location
    Boston, England
    Posts
    2,013

    UT2004 wont start, CD key error, cant find discs

    "Your CD key appears to be invalid. You will need to reinstall the game and enter your CD key to fix this problem."


    Game wont start and i dont have the option to reinstall.


    Ref(closed), http://forums.blackcatgames.com/showthread.php?t=9843

  2. #2
    Member Baz's Avatar
    Registered
    Jan 2005
    Location
    0xbaadf00d
    Posts
    3,094
    ut2004 cd key changer
    Pirate Bay
    Reinstall windows
    ..it's safer here.

  3. #3
    Member Ki!ler-Mk1's Avatar
    Registered
    Apr 2005
    Location
    Boston, England
    Posts
    2,013
    In related news; C:\UT2004\System\UT2004.exe functions perfectly.


    I have a second swarm install at version 1.2 kinda useless, but it works fine. I am not sure the cdkey is only in the registry as if you copu ut2004 over a network it works fine.

    Doesnt work when launched from inside ut2004 community mods either.
    Last edited by Ki!ler-Mk1; 18th Sep 2008 at 01:50 PM.

  4. #4
    Member Ki!ler-Mk1's Avatar
    Registered
    Apr 2005
    Location
    Boston, England
    Posts
    2,013
    Does anyone know if i can redownload ASw and swap out one or two files to fix this?

    I mean, will a reinstall of ASw work? Cus while i have the manual and key i dont have the UT2004 game.

    Also, in that other thread it points to where the key is located, i have looked and the key is still there. I can confirm it is my key thats there.

  5. #5
    Member x-newbie's Avatar
    Registered
    Mar 2006
    Location
    Hive
    Posts
    348
    As i understand, your CD key is missing from registry.
    U can always put it there manualy with registry editor
    If your registry is ok, copying over ASW will work fine

    Make sure your registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Unreal Technology
    reads like this


    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Unreal Technology\Installed Apps]

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Unreal Technology\Installed Apps\Unreal]
    "Folder"="Your-Drive:\\Your game path"

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Unreal Technology\Installed Apps\UT2004]
    "CDKey"="xxxx-xxxx-xxxx-xxxx"
    "Folder"="Your-drive:\\your game path to ut2004"
    "Version"="3369"
    "ADMIN_RIGHTS"="You need to run this program as an administrator, not as a guest or limited user account."
    "NO_DISC"="No disc in drive. Please insert the disc labelled Unreal Tournament 2004 Play Disc to continue."
    "NO_DRIVE"="No CD-ROM or DVD-ROM drive detected."
    "TITLEBAR"="Unreal Tournament 2004"
    "WRONG_DISC"="Wrong disc in drive. Please insert the disc labelled Unreal Tournament 2004 Play Disc to continue."
    "YEAR"="2004"

    I use to have 2-3 copies of game in my disks, in case of screw-up i just copy over needed files, some times whole ASW subfolder and works absolutely fine.

    Further more i never installed UT in my Pc, i copied it from Lan and fixed the registry manualy.
    Last edited by x-newbie; 19th Sep 2008 at 09:31 PM.

  6. #6
    Member reemulmyu's Avatar
    Registered
    Jul 2004
    Location
    uk:somewhere in the verse
    Posts
    587
    have you installed the server from epic, if so it overwrites the game key
    also known as mega ,On the internet, everyone can hear you scream - it's just that no-one cares.except moses{also been known to use rapidfire}was also here before fuzzy and moses

  7. #7
    Member Ki!ler-Mk1's Avatar
    Registered
    Apr 2005
    Location
    Boston, England
    Posts
    2,013
    I am going to try downloading alienswarm, also i can confirm that my cd key in the reg is correct.



    Let me know if theres something visible there that shouldnt be.

  8. #8
    Member Ki!ler-Mk1's Avatar
    Registered
    Apr 2005
    Location
    Boston, England
    Posts
    2,013
    Sry for large image :S

    As i said before, this is a problem with alienswarm, not ut2004, but thanks for the helps!


    Edit: It may be related to a crash i had with ASw but i dont know.

  9. #9
    Member x-newbie's Avatar
    Registered
    Mar 2006
    Location
    Hive
    Posts
    348
    Well, i think its obvious that if Ut runs without problems and ASW not, u need to reinstall ASW no?
    Registry looks ok

  10. #10
    Member Ki!ler-Mk1's Avatar
    Registered
    Apr 2005
    Location
    Boston, England
    Posts
    2,013
    Quote Originally Posted by x-newbie View Post
    Well, i think its obvious that if Ut runs without problems and ASW not, u need to reinstall ASW no?
    Registry looks ok
    Ho.. shit you're right, i didnt think of that.

    (Not sarcasm, no really, not.)

  11. #11
    Member x-newbie's Avatar
    Registered
    Mar 2006
    Location
    Hive
    Posts
    348
    Quote Originally Posted by Ki!ler-Mk1 View Post
    Ho.. shit you're right, i didnt think of that.

    (Not sarcasm, no really, not.)
    Sarcasm will only lead u to my ignore list.
    I was trying to help

  12. #12
    Member Ki!ler-Mk1's Avatar
    Registered
    Apr 2005
    Location
    Boston, England
    Posts
    2,013
    I made that edit to clarify that it was not a sarcastic comment.

  13. #13
    Member x-newbie's Avatar
    Registered
    Mar 2006
    Location
    Hive
    Posts
    348
    Quote Originally Posted by Ki!ler-Mk1 View Post
    I made that edit to clarify that it was not a sarcastic comment.
    That totaly made me to take it as sarcastic inversion of meaning.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sarcasm
    Anyway u say it wasnt and thats all i need to know
    We cool
    Did u manage to fix it btw?

  14. #14
    Member Ki!ler-Mk1's Avatar
    Registered
    Apr 2005
    Location
    Boston, England
    Posts
    2,013
    Quote Originally Posted by Ki!ler-Mk1 View Post
    i didnt think of that.
    My bad, at the time of writing i had no hdd space, and i also only have a download rate of like 16kbps even now . 2 hours to download swarm

  15. #15
    Member Baz's Avatar
    Registered
    Jan 2005
    Location
    0xbaadf00d
    Posts
    3,094
    Being throttled sucks (I'm 128kbps too)
    ..it's safer here.

  16. #16
    Member Ki!ler-Mk1's Avatar
    Registered
    Apr 2005
    Location
    Boston, England
    Posts
    2,013
    I have redownloaded alienswarm 1.3 - UT2004* still runs fine, ASw is dead still.


    I overwrote the files that go in to C/Ut2004/system aswel.

    * I got the thread title so wrong.


    Does anyone have a spare cdkey i can use for 10 mins to see if well, i duno.
    Last edited by Ki!ler-Mk1; 24th Sep 2008 at 10:45 AM.

  17. #17
    Member x-newbie's Avatar
    Registered
    Mar 2006
    Location
    Hive
    Posts
    348
    One a second read, i see that u missing one registry entry

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Unreal Technology\Installed Apps\Unreal]
    "Folder"="Your-Drive:\\Your game path"

    I dunno tho i that has to do with your multiply games that u have installed there under the same registry branch.

  18. #18
    Member Ki!ler-Mk1's Avatar
    Registered
    Apr 2005
    Location
    Boston, England
    Posts
    2,013
    where along the path does that entry want to end?

    C:\UT2004 - etc

  19. #19
    Member x-newbie's Avatar
    Registered
    Mar 2006
    Location
    Hive
    Posts
    348
    As i can see in my registry it points to C:\Unreal
    there is also a brunch under InstalledApps named Unreal.
    Well, seems that our versions r not identical
    I dont really know for sure, also there is no c:\unreal folder at my disk, could be a trash orphaned key too.

    Edit: Yes its an orphaned key left there somehow, for it doesnt exists at my installation at work, so your registry is correct
    Attached Images Attached Images
    Last edited by x-newbie; 26th Sep 2008 at 10:19 AM.

  20. #20
    Member Ki!ler-Mk1's Avatar
    Registered
    Apr 2005
    Location
    Boston, England
    Posts
    2,013
    I have unreal 1 and 2 and UT99 installed.

    Have jsut tried applying the 3396 patch, didnt help. UT2004 still works, and a reinstalled Alienswarm is still broke.

  21. #21
    Member Fuzzy Bunny's Avatar
    Registered
    Sep 2004
    Location
    In before Moses
    Posts
    4,002
    Did you delete the AlienSwarm folder when you uninstalled?

  22. #22
    Member Ki!ler-Mk1's Avatar
    Registered
    Apr 2005
    Location
    Boston, England
    Posts
    2,013
    Quote Originally Posted by Fuzzy Bunny View Post
    Did you delete the AlienSwarm folder when you uninstalled?
    I copied it elsewhere from \ut2004 and then installed the new one, i didnt overwrite anything.

  23. #23
    Member Ki!ler-Mk1's Avatar
    Registered
    Apr 2005
    Location
    Boston, England
    Posts
    2,013
    Quote Originally Posted by Ki!ler-Mk1 View Post

    I have a second swarm install at version 1.2 kinda useless, but it works fine. I am not sure the cdkey is only in the registry as if you copu ut2004 over a network it works fine.

    I am going to try patching up this copy* which was copied from my old pc, and then forgotten when i reinstalled the whole game when i got this pc 3 yrs back.

    *a full copy of ut2004


    Nope, now the copy is dead aswel.

  24. #24
    Member Ki!ler-Mk1's Avatar
    Registered
    Apr 2005
    Location
    Boston, England
    Posts
    2,013
    I think i have solved it. I believe that the problem was that the entire contents bar a few entries have been deleted from C:\UT2004\AlienSwarm\System\Alienswarm.config

    Anyway if i delete it that should fix the problem.

  25. #25
    Member Ki!ler-Mk1's Avatar
    Registered
    Apr 2005
    Location
    Boston, England
    Posts
    2,013
    Ok, a new one has been created, and the game is working again.



    >.<

    Lost faves and mouse configs

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. were can i find ut2004
    By bazzaro135 in forum Alien Swarm 2K4 Tech Help
    Replies: 1
    Last Post: 23rd Sep 2006, 11:55 PM
  2. AS Wont start, please help.
    By Mr_Magic_Pants in forum Alien Swarm 2K4 Tech Help
    Replies: 6
    Last Post: 25th Aug 2005, 08:02 PM
  3. wont start
    By dj8work in forum Alien Swarm 2K4 Tech Help
    Replies: 10
    Last Post: 1st May 2005, 05:40 PM
  4. UT2004 cant find servers
    By Convict in forum Troubleshooting & Technical Help
    Replies: 8
    Last Post: 30th Apr 2005, 11:44 AM
  5. Wont start
    By anyhoo214 in forum Alien Swarm 2K4 Tech Help
    Replies: 12
    Last Post: 22nd Dec 2004, 11:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •