Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 30 of 93

Thread: UT running at double speed

  1. #1
    Webmaster modetwo's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    .no
    Posts
    5,059

    UT running at double speed

    Okay, so I got Thievery installed again. Haven't played it for atleast a year, so I figured it was time.

    Anyway, got a fresh, patched Thievery installation. But I have one problem - Thievery is running too damn fast (both online and offline).

    I've seen a solution for this before, but I cannot remember it, nor find it. Help?

    kthxbye

  2. #2
    Member Rodent's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    Fighting to survive in a war with the darkest power...
    Posts
    539
    I take it you've tried slomo 1 in the console?
    Nightwarden,
    .:Mockers Thievery Guild:.
    - "Earth dons the red; calls the maggots."

  3. #3
    Member
    Registered
    Jan 2003
    Location
    Wisconsin, USA
    Posts
    264
    That's the same suggestion someone gave me here in this thread:
    http://forums.blackcatgames.com/showthread.php?t=3225

  4. #4
    Webmaster modetwo's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    .no
    Posts
    5,059
    Quote Originally Posted by Rodent
    I take it you've tried slomo 1 in the console?
    Yes.

    Slomo 1 makes it still run too fast, and slomo 0 makes it run too slow. I need something in the middle of 0 and 1, so I take it slomo isn't the problem.

  5. #5
    Member Aggamemnon's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    UK
    Posts
    2,373
    Try running it in win98 compatible mode? (if you're on xp)

  6. #6
    Webmaster modetwo's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    .no
    Posts
    5,059
    Quote Originally Posted by Aggamemnon
    Try running it in win98 compatible mode? (if you're on xp)
    Ah, yes! That was it. Works like a charm now.

    EDIT: Damnit, now it's too bloody slow. And it doesn't help to go "slomo 2" etc either.

    And why the fuck can I not see what I type when I wispher/shout? I can only see the chat log at the top of the window.

  7. #7
    Member
    Registered
    Jan 2003
    Location
    Wisconsin, USA
    Posts
    264
    What flavor of "Unreal Tournament" are you running (ie. Game of the Year edition?) and also what version?

  8. #8
    Member Machine's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    TuF Forums
    Posts
    5,829
    You can type slomo 0.5 for half speed, and 0.25 for quarter speed.

    I believe it was Dragon who had the problem last time. But good to have you back online - ingame m2
    ~TuF~

  9. #9
    Super Moderator BiG_D's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    Inches above the ban button
    Posts
    4,064
    Those slomo settings shouldn't change online play, though...
    It's not my fault everything you like is terrible.

  10. #10
    Webmaster modetwo's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    .no
    Posts
    5,059
    Quote Originally Posted by BiG_D
    Those slomo settings shouldn't change online play, though...
    Hmm, so what do you suggest I do? New graphics driver?

  11. #11
    Administrator BrokenArts's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    Dallas
    Posts
    4,712
    Slomo settings not effect on line play? You never played in LM's server with myself, Phae and ShadowCreepr and LK one night. OMG, the fun to be had changing the speed of the server. Phae captured that AVI of me flying through the air, releasing flare after flare, on slow slomo speed, (forget the setting). I'll poke LM and show him this thread. Maybe he can shed some light on things, or Brody.

  12. #12
    Super Moderator BiG_D's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    Inches above the ban button
    Posts
    4,064
    Slomo will change the speed if you're the admin, yes. But you can't change the speed of online play if you aren't the admin.
    It's not my fault everything you like is terrible.

  13. #13
    Member Buho's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    Hey guess what? Santa Hat season is coming...
    Posts
    1,562
    So... how is it too fast on online play? "OMG speed hax?" I mean, your speed should be regulated by the server. Do you zip forward and then get bumped backwards to where you should be? Very strange.

  14. #14
    Webmaster modetwo's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    .no
    Posts
    5,059
    HEY DON'T HIJACK THIS THREAD! YOU'RE SUPPOSED TO BE HELPING ME!

  15. #15
    Member Buho's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    Hey guess what? Santa Hat season is coming...
    Posts
    1,562
    Sorry, I was just curious. No answer other than the two initial suggestions. I just can't fathom why you've got these problems.

  16. #16
    Webmaster modetwo's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    .no
    Posts
    5,059
    Actually, it was a joke.

    Oh well, I'll play around with a new graphics driver.

  17. #17
    Administrator BrokenArts's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    Dallas
    Posts
    4,712
    Quote Originally Posted by BiG_D
    Slomo will change the speed if you're the admin, yes. But you can't change the speed of online play if you aren't the admin.

    Sorry to get sidetrack m2~.

    Big_D, I don't think you ever realized I was the admin that day in LM's server, yes I tweaked the speed. I named all those people that played, someone has to tweak the speed setting, it sure wasn't LM.

  18. #18
    Member Shug's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    Play Hard. Go Pro.™
    Posts
    3,294
    Being the bright spark he is, I'm sure Big D is aware an admin changed the speed in the example cited by LK.

    He was trying to explain that, for a casual player, the slomo console commands are worthless in terms of multiplayer.
    Nightmaster,
    .:Mockers Thievery Guild:.
    - "until the cat is skinned"

  19. #19
    Administrator BrokenArts's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    Dallas
    Posts
    4,712
    Most thievery players aren't casual. haha.

  20. #20
    Member Machine's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    TuF Forums
    Posts
    5,829
    Quote Originally Posted by BrokenArts
    Sorry to get sidetrack m2~.

    Big_D, I don't think you ever realized I was the admin that day in LM's server, yes I tweaked the speed. I named all those people that played, someone has to tweak the speed setting, it sure wasn't LM.
    God damn BA, gonna hijack the thread yourself, then close it with the last word!

    @ M2 try pm'ing Dragon see what he did when it happened to him. Also if you need an OPENGL driver which works well with my ATI card at least then PM me.
    ~TuF~

  21. #21
    do u run with linux or windows?

    -> windows
    most successfull way: open *ini file and set "vsync=off" ut has the bug to run too fast at 200 fps or higher. there for is this setting to fix it. try that plz and let us know.

    -> linux
    most successfuly way: get the point relase for UT (note to grab the goty file for goty edition, should u run this) here
    A real huge Man will neither stamp on a Worm, nor crawl for an Emperor

    Thievery Customs Centre
    Vietcong Customs Centre

  22. #22
    Administrator BrokenArts's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    Dallas
    Posts
    4,712
    God damn mach, did I close the thread? God Damn! Who says, I can't hi-jack threads Mach, god damn! :p

    I knew Brody would know.

  23. #23
    Member Machine's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    TuF Forums
    Posts
    5,829
    I'm just reminding you thats all, think of the smiley faces -strokes self-, it is good that you remember. It is wrong to hi-jack threads, or you could do it then tell yourself off! Then close them (with the last word). It's like self-promoting-massacism-masterbation!

    Didn't know that about VSync Brody, ty.
    Last edited by Machine; 19th Jan 2005 at 06:58 AM.
    ~TuF~

  24. #24
    <- raises glass to BA

    @mach:
    me did not know, too. too technical things for me. i just did a search in german UT forums, hehehehe. finally, lets see, if it helps.... u ll let us know, M2, yes?
    A real huge Man will neither stamp on a Worm, nor crawl for an Emperor

    Thievery Customs Centre
    Vietcong Customs Centre

  25. #25
    Administrator BrokenArts's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    Dallas
    Posts
    4,712
    /me smacks Mach around with a large trout. mach I do not need reminding, and shud up will ya. ;p

    Hope that will work m2~ we can be rusty together in game.

  26. #26
    Webmaster modetwo's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    .no
    Posts
    5,059
    Quote Originally Posted by Brody
    do u run with linux or windows?
    I run on Windows.
    Quote Originally Posted by Brody
    -> windows
    most successfull way: open *ini file and set "vsync=off" ut has the bug to run too fast at 200 fps or higher. there for is this setting to fix it. try that plz and let us know.
    I guess you mean "UseVSync=" in ThAux.ini? It was already set to False.


    Other suggestions? I'll PM TheDragon to notify him about this thread.

  27. #27
    yep, try to set it on TRUE. it is a strange bug written in some german forums about a bug, where the "vsync=False" is fact "vsync=true". so just be so kind and set it to "true" and let us know, yes?

    i ll do search closer and more then, if that has not helped. there is a lot in german forums. let us see what we will get.
    A real huge Man will neither stamp on a Worm, nor crawl for an Emperor

    Thievery Customs Centre
    Vietcong Customs Centre

  28. #28
    Webmaster modetwo's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    .no
    Posts
    5,059
    Quote Originally Posted by Brody
    yep, try to set it on TRUE.
    That didn't help either.

  29. #29
    ok, thx. i ll search and read more things.
    A real huge Man will neither stamp on a Worm, nor crawl for an Emperor

    Thievery Customs Centre
    Vietcong Customs Centre

  30. #30
    Administrator BrokenArts's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    Dallas
    Posts
    4,712
    Reinstall again mode? *shrugs*

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •