Results 1 to 17 of 17

Thread: Problems setting up a server

  1. #1
    Member Keggie's Avatar
    Registered
    Aug 2005
    Location
    following your foot falls...
    Posts
    2,004

    Problems setting up a server

    hi all

    iv recently tried to set up a thievery server but i having a couple of problems.

    First problem is the map vote, iv download it from the thievery customs center and put it in the system folder but when iv tested it on my lan server only the server pc can vote, the vote screen doesnot appear on the second pc, does anyone know what could be causing this?

    Second Problem is the patch, iv downloaded the 1.51 patch and put it in the system folder but on the server screen on my second pc it says its still 1.5 and not 1.51, does anyone know why?

    thanks
    [E.D.G]Keggie - All that is yours is allready mine
    Thievery - Hanse's, Market, Mutator List
    AlienSwarm2k4 - Nighide Research Facility
    Videos - YouTube

  2. #2
    Member immortius's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    NX128EZ061 - The main planet
    Posts
    3,117
    Quote Originally Posted by keg
    hi all

    iv recently tried to set up a thievery server but i having a couple of problems.

    First problem is the map vote, iv download it from the thievery customs center and put it in the system folder but when iv tested it on my lan server only the server pc can vote, the vote screen doesnot appear on the second pc, does anyone know what could be causing this?
    Have you added it to the server packages list in ThieveryMod.ini?

  3. #3
    Member Keggie's Avatar
    Registered
    Aug 2005
    Location
    following your foot falls...
    Posts
    2,004
    i typed ServerPackages=BDBMapVote304 in Thaux, the readme didnt say anything about ThieveryMod.ini
    [E.D.G]Keggie - All that is yours is allready mine
    Thievery - Hanse's, Market, Mutator List
    AlienSwarm2k4 - Nighide Research Facility
    Videos - YouTube

  4. #4
    Member immortius's Avatar
    Registered
    Jan 2003
    Location
    NX128EZ061 - The main planet
    Posts
    3,117
    er, yeah, thaux.ini is right.

  5. #5
    Member Keggie's Avatar
    Registered
    Aug 2005
    Location
    following your foot falls...
    Posts
    2,004
    sorted the map vote. not sure what the problem was, i just downloaded it again and it works fine. thanks for the help tho.

    do you know anthing about the patch, or is that not really important.

    (cool avater by the way )
    [E.D.G]Keggie - All that is yours is allready mine
    Thievery - Hanse's, Market, Mutator List
    AlienSwarm2k4 - Nighide Research Facility
    Videos - YouTube

  6. #6
    To get it to say 1.51 on the server screen you need the patch on the second computer as well. The version number that gets listed is really the client's version and not the server's version.

  7. #7
    Member Keggie's Avatar
    Registered
    Aug 2005
    Location
    following your foot falls...
    Posts
    2,004
    thanks sneaky but its not that. . on the second pc when i play online all the servers are 1.51, its just my server that is not.

    one more thing, my server iv put online appears on the thievery section of the server screen on the server pc, but not on the second PC. it only appears on the lan section, is this because its only suposed to appear on lan as its on the network, and carnt be on both?
    Last edited by Keggie; 19th Nov 2005 at 02:11 PM.
    [E.D.G]Keggie - All that is yours is allready mine
    Thievery - Hanse's, Market, Mutator List
    AlienSwarm2k4 - Nighide Research Facility
    Videos - YouTube

  8. #8
    Member necros's Avatar
    Registered
    Apr 2004
    Location
    Yorkshire, The Land of Gods
    Posts
    1,412
    just extract the patch zip to your UT folder and 1.5 is suddenly 1.51 ^^
    Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience

  9. #9
    Member Keggie's Avatar
    Registered
    Aug 2005
    Location
    following your foot falls...
    Posts
    2,004
    iv got the patch file in the ut/system folder. is it suposed to be in the ut folder? i'll try it. thanks
    [E.D.G]Keggie - All that is yours is allready mine
    Thievery - Hanse's, Market, Mutator List
    AlienSwarm2k4 - Nighide Research Facility
    Videos - YouTube

  10. #10
    Member Keggie's Avatar
    Registered
    Aug 2005
    Location
    following your foot falls...
    Posts
    2,004
    sorted it, , forgot to unzip it thanks to ]>cod<[chief for sorting it out
    [E.D.G]Keggie - All that is yours is allready mine
    Thievery - Hanse's, Market, Mutator List
    AlienSwarm2k4 - Nighide Research Facility
    Videos - YouTube

  11. #11
    Member Keggie's Avatar
    Registered
    Aug 2005
    Location
    following your foot falls...
    Posts
    2,004
    now i know this is bumping a somewhat very old thread... my first post actualy if i remember rightly but its on the same subject and it is my thread

    iv having trouble with thievery server again i cannot start a dedicated thievery game, it simply crashes tut.. no error, i just click on dedicated, and i get a black screen for a sec, and back to windows.. it used to work fine but i havent touched it in a while.. i can run a non dedicated server fine, people can see and join it.. (took awhile to see it tho) i can run sp fine as well but not dedicated i was gona try full reinstall as it could prob do with it anyway.. but just wanted to see if anyone has ever come acros or heard about this prob b4?

    thanks in advance to any who reply
    [E.D.G]Keggie - All that is yours is allready mine
    Thievery - Hanse's, Market, Mutator List
    AlienSwarm2k4 - Nighide Research Facility
    Videos - YouTube

  12. #12
    if you saw the little black screen come up and dissapear right after, it may be due to a missing package of some sorts


    either way, if the black screen briefly showed then it also wrote to the log file, so check ucc.log and see whats at the end of it, paste it here too if you want ;P

  13. #13
    Member Keggie's Avatar
    Registered
    Aug 2005
    Location
    following your foot falls...
    Posts
    2,004
    Quote Originally Posted by UArchitect View Post
    if you saw the little black screen come up and dissapear right after, it may be due to a missing package of some sorts


    either way, if the black screen briefly showed then it also wrote to the log file, so check ucc.log and see whats at the end of it, paste it here too if you want ;P
    thanks but i got it sorted anyway, i reinstalled ut and tut, i was still running TUT 1.51 so it needed somthing doing to it ^^ after full reinstall it works perfectly fine tho.. so i can only guess it was one of chiefs mutator files that messed it up ^^
    [E.D.G]Keggie - All that is yours is allready mine
    Thievery - Hanse's, Market, Mutator List
    AlienSwarm2k4 - Nighide Research Facility
    Videos - YouTube

  14. #14
    Use batch file to start a server?

  15. #15
    What patch is better to use when u host a tut server? the 1.51?

  16. #16
    Member Keggie's Avatar
    Registered
    Aug 2005
    Location
    following your foot falls...
    Posts
    2,004
    Quote Originally Posted by Edy94 View Post
    What patch is better to use when u host a tut server? the 1.51?
    noooo, dont use any patch for thievery! 1.6 full only! 1.51 is an eariler patch for the game version 1.5 for thievery get, (same as 1.5, 1.4, 1.3 etc) 1.6 atm is all you need. dont bother with anyother install/patch (unless u want to set up a 1.somthing server but people wont play as they all have 1.6 so files would be mismatched)
    [E.D.G]Keggie - All that is yours is allready mine
    Thievery - Hanse's, Market, Mutator List
    AlienSwarm2k4 - Nighide Research Facility
    Videos - YouTube

  17. #17
    Quote Originally Posted by keg View Post
    noooo, dont use any patch for thievery! 1.6 full only! 1.51 is an eariler patch for the game version 1.5 for thievery get, (same as 1.5, 1.4, 1.3 etc) 1.6 atm is all you need. dont bother with anyother install/patch (unless u want to set up a 1.somthing server but people wont play as they all have 1.6 so files would be mismatched)


    oh oky

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. AS1.2 linux server problems
    By sourcexx in forum Alien Swarm 2K4 Tech Help
    Replies: 15
    Last Post: 19th Sep 2004, 08:27 PM
  2. 2 problems in linux: joining a server and loading-screen
    By booiiing in forum Alien Swarm 2K4 Tech Help
    Replies: 3
    Last Post: 19th Sep 2004, 03:47 PM
  3. Setting commands to Mouse 4 and 5
    By Citizen Erased in forum Troubleshooting & Technical Help
    Replies: 6
    Last Post: 14th Apr 2004, 06:28 PM
  4. What build setting do you use?
    By Apache{NAD} in forum Thievery Mapping
    Replies: 8
    Last Post: 6th Jun 2003, 06:01 AM
  5. Setting Up A Server
    By Biohazard in forum Troubleshooting & Technical Help
    Replies: 25
    Last Post: 2nd Feb 2003, 07:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •