Black Cat Forums   Alien Swarm - Steampowered Forums
Alien Swarm 2K4 - ThieveryUT
Black Cat Games - TTLG Forums

Go Back   Black Cat Forums > Alien Swarm 2K4 Forums > Alien Swarm 2K4 Tech Help

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 26th Apr 2005, 07:55 AM   #31
Shredder
Member
 
Registered: Feb 2005
Posts: 551
I have no idea IM 11 HERE
__________________
Prepare to be shredded.
To avoid being teamkilled .....
Maps to every level in ASw
Shredder is offline   Reply With Quote
Old 26th Apr 2005, 08:52 AM   #32
immortius
Member
 
immortius's Avatar
 
Registered: Jan 2003
Location: NX128EZ061 - The main planet
Posts: 3,117
Hit the start button, and select run.

Type dxdiag and hit enter.
We (or more correctly, Carth) wants to know what your processor and memory are from the front tab, and the name of your video card from the top of the Display tab.
__________________
Immortius' Forge
immortius is offline   Reply With Quote
Old 26th Apr 2005, 03:17 PM   #33
Shredder
Member
 
Registered: Feb 2005
Posts: 551
Is the part that says "Name" at the top of the Display area on the left the video chip
__________________
Prepare to be shredded.
To avoid being teamkilled .....
Maps to every level in ASw
Shredder is offline   Reply With Quote
Old 26th Apr 2005, 05:10 PM   #34
immortius
Member
 
immortius's Avatar
 
Registered: Jan 2003
Location: NX128EZ061 - The main planet
Posts: 3,117
yeah, that's the name of your video card.
__________________
Immortius' Forge
immortius is offline   Reply With Quote
Old 26th Apr 2005, 06:04 PM   #35
Shredder
Member
 
Registered: Feb 2005
Posts: 551
the video card is NVIDIA Geforce4 MX 420(Microsoft Corporation)Proccesor is Intel(R)Pentium(R) 4 CPU 1.80GHz.The memory is 256 MB RAM.
__________________
Prepare to be shredded.
To avoid being teamkilled .....
Maps to every level in ASw
Shredder is offline   Reply With Quote
Old 26th Apr 2005, 06:10 PM   #36
Carth
Member
 
Carth's Avatar
 
Registered: Jun 2004
Location: UK
Posts: 3,577
There's your lag!
__________________
I think I can love you
Let's facwe the future together
Carth is offline   Reply With Quote
Old 26th Apr 2005, 06:33 PM   #37
NachoMan
Member
 
Registered: May 2004
Posts: 142
PC specs don't cause lag, not unless your CPU is too slow to process the incoming modem signals - wow that's slow, I think even a 386 is capable of this.

Shredder is more likely to be experiencing hardcore slowdown, as his CPU feebly attempts to drag the data off his ageing harddrive and cram it into what windows has left of his meagre 256mb ram, then squeeze it down a BUS so slow it would make the UK transport network cringe, finally his videocard is dragged kicking and screaming into action as the textures are forced down the single narrow pipeline and finally presented on his monitor (probably flickering at 60hz and skewed at the corners is my reckoning).
NachoMan is offline   Reply With Quote
Old 26th Apr 2005, 06:54 PM   #38
Shredder
Member
 
Registered: Feb 2005
Posts: 551
Too bad if i get the new computer ill have to download it all over again.My parents will have to download everything all over again.Ill have to Install all my games all over again.Blablabla u get it.What part of it is causing my lag.
__________________
Prepare to be shredded.
To avoid being teamkilled .....
Maps to every level in ASw
Shredder is offline   Reply With Quote
Old 26th Apr 2005, 07:08 PM   #39
NachoMan
Member
 
Registered: May 2004
Posts: 142
The question is: What part of it isn't?
NachoMan is offline   Reply With Quote
Old 26th Apr 2005, 07:21 PM   #40
Carth
Member
 
Carth's Avatar
 
Registered: Jun 2004
Location: UK
Posts: 3,577
 Originally Posted by NachoMan:
PC specs don't cause lag

...

A long description of how his PC specs are causing lag
Hmmm.

You know what I mean when I say lag... low fps. Remeber when he was complaining of lag on your map NachoMan? It's his computer.

 Originally Posted by NachoMan:
not unless your CPU is too slow to process the incoming modem signals - wow that's slow, I think even a 386 is capable of this.
My Pentium 4 2.2Ghz doesn't have trouble processing the modem signals, but it does have problems processing too much going on at once in the game. Basically, you are saying I am using the word lag wrong. Sorry.

He was complaining of "lag"... so I said "There's your lag" with regard to his computer spec.
__________________
I think I can love you
Let's facwe the future together
Carth is offline   Reply With Quote
Old 26th Apr 2005, 07:40 PM   #41
NachoMan
Member
 
Registered: May 2004
Posts: 142
Seems funny that his machine doesn't have any problems with stock UT2k4 but ASw slows it down? UT2k4 is far more graphically, memory, CPU and bandwidth intensive than Alien swarm is...

Unless those aliens really do eat processor cycles as well as marines...

 Quote:
Remeber when he was complaining of lag on your map NachoMan?
btw, who hasn't complained of this?
NachoMan is offline   Reply With Quote
Old 26th Apr 2005, 08:01 PM   #42
Carth
Member
 
Carth's Avatar
 
Registered: Jun 2004
Location: UK
Posts: 3,577
As soon as more than a few aliens are on the screen, I get worse FPS than when playing onslaught.
__________________
I think I can love you
Let's facwe the future together
Carth is offline   Reply With Quote
Old 26th Apr 2005, 08:47 PM   #43
immortius
Member
 
immortius's Avatar
 
Registered: Jan 2003
Location: NX128EZ061 - The main planet
Posts: 3,117
Yeah, the aliens cause a fair bit of slowdown.... That's why I recommend killing them all.
I would recommend turning the physics detail setting down to low, when the aliens die their limbs fall off in an orgy of karma physics spectacular!
__________________
Immortius' Forge
immortius is offline   Reply With Quote
Old 26th Apr 2005, 08:48 PM   #44
Fuzzy Bunny
Member
 
Fuzzy Bunny's Avatar
 
Registered: Sep 2004
Location: In before Moses
Posts: 4,002
It's when the bugs become active that they start to use more computer resources. When they're hibernating (haven't seen any marines yet) they use very little computer power.

That's what the mapping tutorials said anyways.
Fuzzy Bunny is offline   Reply With Quote
Old 26th Apr 2005, 09:04 PM   #45
Shredder
Member
 
Registered: Feb 2005
Posts: 551
Thats one of the reasons flightdeck gets so much lag because the aliens are always trying to get to the marines even right at the beginning.
__________________
Prepare to be shredded.
To avoid being teamkilled .....
Maps to every level in ASw
Shredder is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2005, 01:41 AM   #46
Phantaloz
Member
 
Phantaloz's Avatar
 
Registered: Oct 2004
Location: Not France
Posts: 1,754
Flightdecks beginning is the only thing really laggy in the map, it's got like...5 spawns or something showing aliens all the time to charge at you.

But anyway...DUDES, I GOT

NVIDIA GeForce2 MX/MX 400
AMD Athlon 1,2 GHz
384 MB RAM

Don't whine about your own machines, mine is teh shit
__________________
The *mean French look* haunts...everywhere.

Look mom, I double A'd Moses -2kmix- heavy
Phantaloz is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2005, 07:02 AM   #47
Shredder
Member
 
Registered: Feb 2005
Posts: 551
I only have 256 MB RAM for the love of peace.At least u have more then 350
__________________
Prepare to be shredded.
To avoid being teamkilled .....
Maps to every level in ASw
Shredder is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2005, 07:16 AM   #48
Pestcontrol
Member
 
Pestcontrol's Avatar
 
Registered: Apr 2005
Location: The Hague
Posts: 1,881
Hmm, i was always under the impression Karma wasn't used for the alien limbs, it looked more like the old Unreal/UT system of spawning some gibs and letting them spin Anyway that's what i'd do for something that comes in vast amounts and has no joints.

Goddamn miracle the game is playable at all in AO-Rescue with 23490873872 peices of alien flying around on that elevator.

BTW, in the future we're going to have dedicated physics processors for this. Yes, your graphics card alone won't be enough for gaming!
__________________
[THN] Gaming community - www.thehavennet.org.uk
Proud admin of the THN AlienSwarm server #3 at 82.156.164.3:7777 and #4 at 87.117.203.96:7777. Teamspeak at: teamspeak.thehavennet.org.uk (def. port)
Pestcontrol is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2005, 07:24 AM   #49
Shredder
Member
 
Registered: Feb 2005
Posts: 551
 Originally Posted by Pestcontrol:
Goddamn miracle the game is playable at all in AO-Rescue with 23490873872 peices of alien flying around on that elevator.
Its probobly cause of the stims which i think gives more time to process all the detail.
__________________
Prepare to be shredded.
To avoid being teamkilled .....
Maps to every level in ASw
Shredder is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2005, 07:41 AM   #50
Shredder
Member
 
Registered: Feb 2005
Posts: 551
Could this be why?
UT2K4 settings.Texture Detail:Normal,Character Detail:Normal,World detail:Normal,Physics Detail:Normal,Dynamic Mesh LOD:Normal,Decal Stay:Normal,and Character Shadows:Full.
Alien Swarm settings.Texture Detail:Highest,Character Detail:Highest,World detail:Low,Physics Detail:Normal,Dynamic Mesh LOD:Normal,Decal Stay:None,Character Shadows:Full.
Is that why my UT2K4 is less laggier then AS?
__________________
Prepare to be shredded.
To avoid being teamkilled .....
Maps to every level in ASw
Shredder is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2005, 08:27 AM   #51
Phantaloz
Member
 
Phantaloz's Avatar
 
Registered: Oct 2004
Location: Not France
Posts: 1,754
Well Shredder, you comp is fucking 1,8 GHz and has a GeForce4, not funny at all

Texture detail on Highest...I'd say "not very good for gaming" . And who needs the Character detail on Highest in this mod anyway
__________________
The *mean French look* haunts...everywhere.

Look mom, I double A'd Moses -2kmix- heavy
Phantaloz is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2005, 08:36 AM   #52
immortius
Member
 
immortius's Avatar
 
Registered: Jan 2003
Location: NX128EZ061 - The main planet
Posts: 3,117
Don't forget it is a Geforce 4 MX. That's based on the Geforce 2.
__________________
Immortius' Forge
immortius is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2005, 11:05 AM   #53
Fuzzy Bunny
Member
 
Fuzzy Bunny's Avatar
 
Registered: Sep 2004
Location: In before Moses
Posts: 4,002
Your settings for detail and such are probably too high. Try setting them all to normal or a more mid level setting.

Last edited by Fuzzy Bunny; 27th Apr 2005 at 12:12 PM.
Fuzzy Bunny is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2005, 11:46 AM   #54
Carth
Member
 
Carth's Avatar
 
Registered: Jun 2004
Location: UK
Posts: 3,577
 Originally Posted by Phantaloz:
NVIDIA GeForce2 MX/MX 400
AMD Athlon 1,2 GHz
384 MB RAM
Time to upgrade Phanta "I crashed again" Loz

Anyway, I can't play with details on high without getting stuttering and I've got an ageing GeForce4 Ti4600. I play with them on normal or low, no way should you have them on high Shredder.
__________________
I think I can love you
Let's facwe the future together
Carth is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2005, 01:10 PM   #55
reemulmyu
Member
 
reemulmyu's Avatar
 
Registered: Jul 2004
Location: uk:somewhere in the verse
Posts: 587
why do lots of people keep saying they will have to dl aswarm again do they not save the umod ?
reemulmyu is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2005, 05:01 PM   #56
Baz
Member
 
Baz's Avatar
 
Registered: Jan 2005
Location: 0xbaadf00d
Posts: 3,094
 Originally Posted by Carth:
an ageing GeForce4 Ti4600.
such sad words. Ah the Ti's what a beautiful series of cards
Baz is offline   Reply With Quote
Old 27th Apr 2005, 09:51 PM   #57
Fuzzy Bunny
Member
 
Fuzzy Bunny's Avatar
 
Registered: Sep 2004
Location: In before Moses
Posts: 4,002
 Originally Posted by reemulmyu:
why do lots of people keep saying they will have to dl aswarm again do they not save the umod ?
Where are you people finding this umod version? I can only ever find the zip file.
Fuzzy Bunny is offline   Reply With Quote
Old 28th Apr 2005, 05:17 PM   #58
Shredder
Member
 
Registered: Feb 2005
Posts: 551
Ok i changed my settings all to normal cept for world detail which i kept at low and Character Shadows where i kept at full.Most of the really bad spurts of lag are gone,theres still some small ones occasionally when theres a decent amount of aliens on the screen but its better than before.Tested it with AO-ReactorCore.Probobly will still have lag with teh insane crazy maps like AO-LostContactSE
__________________
Prepare to be shredded.
To avoid being teamkilled .....
Maps to every level in ASw
Shredder is offline   Reply With Quote
Old 29th Apr 2005, 05:30 AM   #59
NachoMan
Member
 
Registered: May 2004
Posts: 142
 Quote:
Probobly will still have lag with teh insane crazy maps like AO-LostContactSE
Brings a smile to my face...
NachoMan is offline   Reply With Quote
Old 29th Apr 2005, 08:34 AM   #60
Phantaloz
Member
 
Phantaloz's Avatar
 
Registered: Oct 2004
Location: Not France
Posts: 1,754
Sure it does, nachoes...sure it does
__________________
The *mean French look* haunts...everywhere.

Look mom, I double A'd Moses -2kmix- heavy
Phantaloz is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:49 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.