Black Cat Forums   Alien Swarm - Steampowered Forums
Alien Swarm 2K4 - ThieveryUT
Black Cat Games - TTLG Forums

Go Back   Black Cat Forums > Alien Swarm 2K4 Forums > Alien Swarm 2K4 Mapping

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 28th Oct 2007, 07:30 AM   #1
lightfoot
Member
 
lightfoot's Avatar
 
Registered: Oct 2005
Location: *teleports up front*
Posts: 576
Question about HUD icon colors

Say, I have a customized weapon, with all the scripts running good. I wanted to make the texture for it that appears on the player's screen, to represent it. The HUD Icon.

I exported the standard rifle's icon from the Ed. I thought that this would be a method to have the right file format, the size, and colors.
NewRifle.jpg

Using these, I made my custom icon. I imported it into the Ed, and linked the weapon script to use it.
AoRipperTex.jpg


But alas, it didn't work out. The icon got displayed, but something bad had happened to its colors, causing it to be displayed wrong. Like as if that blueish color had been changed slightly, but to something not displayable correctly anymore.

After some tests I found that it also happens when you make NO changes to the texture file. I mean, if you export a standard icon, and re-import directly. You get the same effect. Looks like this (only worse):
WrongColors.jpg

The first icon is the standard one for the PRifle, and the 2nd is the exported-reimported one. They should look exactly the same, but they don't!

This picture -part of a screenshot- doesn't show the effect I am talking about so very good, due to the lossy screenie compression, but if you enlarge this pic, the difference should still be recognisable. It looks a lot worse ingame, I tell you, really ugly.


What is causing this? Does the Ed export into another format than it wants for import?

How can it be fixed? Maybe I just need the right blue color to make it work?
lightfoot is offline   Reply With Quote
Old 4th Nov 2007, 02:20 PM   #2
L'architecte
New Member
 
L'architecte's Avatar
 
Registered: Jun 2007
Location: France, Paris
Posts: 25
Hi there
a long time since my last visit here...

Well, remember the chainsaw melee weapon ? I have created a custom icon for it. Never get that problem^^

I have first exported one of the ASw icons to photoshop (I think it was the assalut rifle one), to see how it is exactly done, then I have created mine and imported to my package, without getting any trouble of this kind.
How strange...
__________________
More than ever hour after our work is never over.
L'architecte is offline   Reply With Quote
Old 24th Sep 2008, 07:42 AM   #3
lightfoot
Member
 
lightfoot's Avatar
 
Registered: Oct 2005
Location: *teleports up front*
Posts: 576
Alright. It was Photofiltre, the prog I used for picture editing, that caused it, I suppose.

I use that proggy for some time now. Always, unless I have very complicated editing jobs. It is free, and way smaller than the Gimp, or monolith Photoshop, so it pops up in an eyelash. I like that.

Well, but it seems to do something with the pictures, or with its color tables at least. Something not visible to the human eye, and the files DO meet their specifications. But still, something bad enough, so that the princess that is the UnrealEd cannot stomach the pictures alright anymore...

The Gimp doesn't do that.

At least with .tga files. The Ed eats those just as it should, if they have been saved by the Gimp.

Maybe other programs work too, like l'architect says about PhotoShop. Haven't tried that awful thing. Nor have I tried the other formats, apart from .tga, that the Ed allows for import. Yet.

Last edited by lightfoot; 24th Sep 2008 at 07:57 AM.
lightfoot is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
More blood colors? Warskull Alien Swarm 2K4 Discussion 12 28th Jun 2004 12:36 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:45 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.