Black Cat Forums   Alien Swarm - Steampowered Forums
Alien Swarm 2K4 - ThieveryUT
Black Cat Games - TTLG Forums

Go Back   Black Cat Forums > Alien Swarm 2K4 Forums > Alien Swarm 2K4 Tech Help

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 18th May 2007, 04:50 AM   #1
EvlLeperchaun
New Member
 
Registered: May 2007
Posts: 5
Mouse Won't Move

Once I launch into the Single Player Mission mode my mouse stops moving. I've read other posts about replacing an AlienSwarm.ini file in the System folder but I can't find this file >_<. Please help!
EvlLeperchaun is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2007, 05:01 AM   #2
lightfoot
Member
 
lightfoot's Avatar
 
Registered: Oct 2005
Location: *teleports up front*
Posts: 576
the AlienSwarm.ini is in the AlienSwarm/System/ folder.

What do you mean, you cant find it? As you know the file's name, you can make your OS look for it...

If you installed correctly, that is.


There would also be .log files, which could be a help in spotting what is the problem.
lightfoot is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2007, 12:23 PM   #3
EvlLeperchaun
New Member
 
Registered: May 2007
Posts: 5
Maybe I installed incorrectly, I don't know. I've never installed a mod for UT2k4...

But everything works fine. Except the mouse, in game only. Once I hit single player and it loads to the objective screen the mouse freezes. I have no idea what to do, and as to the .log files, not seeing those either. When I ran a search for the .ini file i got a txt file and checked for the MouseX and MouseY assignments and found nothing. Help please

Last edited by EvlLeperchaun; 18th May 2007 at 12:49 PM.
EvlLeperchaun is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2007, 01:04 PM   #4
EvlLeperchaun
New Member
 
Registered: May 2007
Posts: 5
Ok. I fixed the mouse moving problem by putting this into the AlienSwarmUser.ini file, but apparently there are more problems. I have no keyboard input, except Space for jump, O for the objectives and E for use. Everything else is dead. Also, my right click function is the only one that works for the mouse.
W
T
F

Help
MouseY=Count bYAxis | Axis aMouseY Speed=2.0
MouseX=Count bXAxis | Axis aMouseX Speed=2.0
EvlLeperchaun is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2007, 01:11 PM   #5
westy
Member
 
westy's Avatar
 
Registered: Aug 2006
Location: USA
Posts: 444
It could possibly be something to do with you mouse settings if you have one of those fancy Logitech mice that use SetPoint.

One of my mice had a "disable accelertion in games" settings, might be worth a poke about to see if you have a dodgy setting.

EDIT: I post too slow,

Are those the only keys that you can bind things to or the only ones that still work in-game? Try to rebinding your control in settings.
__________________
Kept an xmas avatar for 3 year(s).
westy is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2007, 01:16 PM   #6
BiG_D
Super Moderator
 
BiG_D's Avatar
 
Registered: Jan 2003
Location: Inches above the ban button
Posts: 4,064
If you delete (or move) alienswarmuser.ini, it should recreate a new one with default controls next time you start the game.
__________________
It's not my fault everything you like is terrible.
BiG_D is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2007, 01:47 PM   #7
Omega
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: .nl
Posts: 2,813
Hello EvlLeperchaun,

Can you move your mouse cursor in Unreal Tournament 2004?
Did you install the latest patch?
Omega is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2007, 03:17 PM   #8
EvlLeperchaun
New Member
 
Registered: May 2007
Posts: 5
Yea, the patches are installed for UT and Alien Swarm, the keys and stuff work in UT2004 last i checked (I'll check again for good measure) and those are the only keys that work. I didnt try rebinding the keys in the menu. I'll give that a shot too.
EvlLeperchaun is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2007, 07:00 PM   #9
Omega
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: .nl
Posts: 2,813
Well, rebinding shouldn't really be needed. Hitting the "defaults" button (which I think is present?) should do the trick. If not, try BiG_D's suggestion.
Omega is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2007, 09:37 AM   #10
NoData
Member
 
NoData's Avatar
 
Registered: Mar 2005
Posts: 889
Logitech do some incredible mouse, but the Setpoint appz is just ugly/buggy. The game tab is particulay bugged, including the mouse acceleration. For my part, i use 3-4 diffenrent .xml to force the default mouse key. So when im on my desktop, i use one preset i did, and i have one for each game. You can find those setting files in
Code:
C:\Documents and Settings\YourName\Application Data\Logitech\SetPoint
"user.xml" is the default one,
"Last_user.xml" is a backup of your last setup and
"gamelist.xml" should be the one you use ingame.

Personnaly, i just shut down Setpoint and overwrite "user.xml" with the one associated with an X game. Not really usefull, but at least the mouse work properly and the software dont disapear suddently like when i use the game tab!
__________________
My AS2K4 map: Sulfure-SE
And a fixed one: BehemothTournament-TE2
NoData is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2007, 11:43 AM   #11
Omega
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: .nl
Posts: 2,813
And where does it say that he has setpoint? He hasn't said so yet.
Omega is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2007, 05:59 PM   #12
EvlLeperchaun
New Member
 
Registered: May 2007
Posts: 5
I have a logitech mouse but I'm not using setpoint...I dont believe. It's not under processes or anything. I reset the defaults by deleting AlienSwarmUser.ini and it made it worse. The mouse stopped moving completely again. So...yea.

EDIT: I just tried UT2k4 and I'm having the same issues. So I've got a new problem entirely! Yay! This should clarify some things I'm hoping.
EvlLeperchaun is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2007, 08:21 PM   #13
Omega
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: .nl
Posts: 2,813
Which logitech mouse exactly?

Is this a clean install of UT2004? Or have any other mods been installed previously?

Have you tried re-installing?

First install UT2004, then install the latest patch, then install Alien Swarm 1.32.
Omega is offline   Reply With Quote
Old 30th Nov 2008, 01:57 PM   #14
=IRON=CORVUS
Member
 
=IRON=CORVUS's Avatar
 
Registered: Sep 2004
Location: central Poland, Łódź, second floor, my room
Posts: 477
i have same problem as the guy i did the instalation correct, i cant find the thread that tells how to fix that mouse in all the trash that stacked in this forum archives over these years.

*edit*

ive put the
MouseY=Count bYAxis | Axis aMouseY Speed=2.0
MouseX=Count bXAxis | Axis aMouseX Speed=2.0
lines in correct place now the mouse mooves but still no keyboard present and nothing happens if i click the buttons with the mouse.
__________________
www.damarus.deviantart.com
=IRON=CORVUS is offline   Reply With Quote
Old 3rd Dec 2008, 11:47 AM   #15
Fuzzy Bunny
Member
 
Fuzzy Bunny's Avatar
 
Registered: Sep 2004
Location: In before Moses
Posts: 4,002
Check and make sure that your other controls are configured properly.

Try renaming/removing AlienSwarm.ini or AlienSwarmUser.ini and see if that fixes the problem, too.
Fuzzy Bunny is offline   Reply With Quote
Old 3rd Dec 2008, 02:01 PM   #16
=IRON=CORVUS
Member
 
=IRON=CORVUS's Avatar
 
Registered: Sep 2004
Location: central Poland, Łódź, second floor, my room
Posts: 477
keys seem bound i did rem the inis and it only froze the mouse again :/
__________________
www.damarus.deviantart.com
=IRON=CORVUS is offline   Reply With Quote
Old 9th Dec 2008, 05:31 AM   #17
=IRON=CORVUS
Member
 
=IRON=CORVUS's Avatar
 
Registered: Sep 2004
Location: central Poland, Łódź, second floor, my room
Posts: 477
Has ANNYONE got vista and ut2004/alienswarm working? if yes please say so. maybe if u mail me your ini files the game will come to life.
__________________
www.damarus.deviantart.com
=IRON=CORVUS is offline   Reply With Quote
Old 9th Dec 2008, 01:56 PM   #18
Moses2k
Member
 
Moses2k's Avatar
 
Registered: Oct 2004
Location: Was actually here before Fuzz
Posts: 5,674
 Originally Posted by EvlLeperchaun: ( link to post ) 
Once I launch into the Single Player Mission mode my mouse stops moving. I've read other posts about replacing an AlienSwarm.ini file in the System folder but I can't find this file >_<. Please help!
Have you tried feeding it some cheese?
Moses2k is offline   Reply With Quote
Old 12th Dec 2008, 05:25 AM   #19
Nanj
Member
 
Nanj's Avatar
 
Registered: Apr 2005
Location: L'irlande
Posts: 287
@Corvus: AS works fine for me under Vista. The graphics are a little messed up on my laptop (I blame Nvidia for that), but it's perfect on my Desktop.

Laptop=Vista Home Premium 32bit
Desktop=Vista Business 32bit
Nanj is offline   Reply With Quote
Old 14th Dec 2008, 02:03 PM   #20
=IRON=CORVUS
Member
 
=IRON=CORVUS's Avatar
 
Registered: Sep 2004
Location: central Poland, Łódź, second floor, my room
Posts: 477
can u send me the ini files? from the ut and the alienswarm ( i think theyre both messed up)

Guess thats to much to ask for.... -.-
__________________
www.damarus.deviantart.com

Last edited by =IRON=CORVUS; 20th Dec 2008 at 05:49 AM.
=IRON=CORVUS is offline   Reply With Quote
Old 3rd Feb 2009, 06:59 PM   #21
Shiro
Member
 
Shiro's Avatar
 
Registered: Jan 2006
Location: In someone's kitchen
Posts: 122
Try turning off antialiasing assuming you can do that in Cataclyst/nvidia pannel.. I had this problem with Windows Vista 64bit Premium and it got solved by turning antialiasing to "program default"
Also, if you have that fancy "adaptive antialiasing", turn it off.
Not sure if this solves your problem, i had trouble with the UT editor so..but it might
Shiro is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My mouse..... Bulletstopper Troubleshooting & Technical Help 18 6th Mar 2006 01:47 AM
Mouse Acceleration Trogdor Alien Swarm 2K4 Tech Help 9 5th May 2005 02:18 PM
move over AvP FistaKufs Community Chat 18 30th Aug 2004 12:51 AM
Mouse SeEManN Community Chat 29 2nd Jun 2004 02:58 AM
Mouse Help Grey Fox Community Chat 13 19th Jun 2003 01:11 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:31 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.