Black Cat Forums   Alien Swarm - Steampowered Forums
Alien Swarm 2K4 - ThieveryUT
Black Cat Games - TTLG Forums

Go Back   Black Cat Forums > Alien Swarm Forums > Alien Swarm SDK Discussion

Reply
 
Thread Tools
Old 25th Jul 2010, 12:27 PM   #1
NoodlesUK
New Member
 
Registered: Jul 2010
Posts: 3
Player Animation Errors

Hi all.

I'm working on a mod for Alien Swarm, and I'm currently trying to do what honestly ought to be a simple process - replace the characters.

To do this, I've decompiled the marine.mdl, replaced the mesh with my own, skinned to the original bones. Doesn't matter if it isn't skinned properly yet, I just want a test before I tweak it.

I've then exported this as the ref smd, renamed the qc path and compiled.

Trouble is, it's borked. Constant errors flash up on the compiler about the bounding box, and when I looked further, I found that on importing the smds to max most of them had serious glitches.

I tried to solve this by using an $includemodel line in my new character's qc, thereby replacing all the animations in the qc with those of the original marine model. (Previously tried creating an animation only mdl as well, neither worked in the end).

So what's going on? Also, why are the models in left hand coordinate space? Never had that before with HL2/etc models.

Ideally, I'd love to get my hands on the original smd set for alienswarm, similar to the way it's provided for HL2. I know that's unlikely, but I figured I ask!

But really, if any of the devs happen to read this, or someone who has also been trying to change player models, I could really use the help. I'm guessing it's something to do with the decompile of the mdls, I used the tutorial provided on this forum for that.

Many thanks.

Oh and also, why doesn't the zarking mdlviewer work!?
NoodlesUK is offline   Reply With Quote
Old 25th Jul 2010, 06:09 PM   #2
Wolfbullet
Member
 
Wolfbullet's Avatar
 
Registered: Dec 2004
Posts: 99
I've not tried to recompile anything yet so can't help much. I'll maybe try tommorow.

It could well be the decompiling though. Cannons MDL Decompiler is fairly old and hasn't been updated in a long time as far as I understand, none of the model decompiler tools I've found are really up to date with the current Source games.

Like I said I've never tried to change a model for a Source game before but maybe replacing an animated model isn't the best place to start. You could try messing around with one of the weapons to see if you have any more luck. That way it'd give more clue if it's to do with the animations specifically, or the decompiling or the recompiling etc.
Wolfbullet is offline   Reply With Quote
Old 29th Jul 2010, 10:58 AM   #3
NoodlesUK
New Member
 
Registered: Jul 2010
Posts: 3
 Originally Posted by Wolfbullet: ( link to post ) 
I've not tried to recompile anything yet so can't help much. I'll maybe try tommorow.

It could well be the decompiling though. Cannons MDL Decompiler is fairly old and hasn't been updated in a long time as far as I understand, none of the model decompiler tools I've found are really up to date with the current Source games.

Like I said I've never tried to change a model for a Source game before but maybe replacing an animated model isn't the best place to start. You could try messing around with one of the weapons to see if you have any more luck. That way it'd give more clue if it's to do with the animations specifically, or the decompiling or the recompiling etc.
Yes, it's almost certainly a decompile error, doesn't really help me.

I'd really like some answers from the devs, because at the moment it seems that AlienSwarm was released with this big hype about it having an SDK and being moddable, but then it's completely impossible for modellers and animators to create content.

So are there any plans to remedy this? (i.e fix hlmv would be a start) If there are, what's the timescale?

And if not, then can I just beg for some SMDs? I know that may seem like a lot to ask but it would make such a difference for modellers in the community and really allow mods to take off.
NoodlesUK is offline   Reply With Quote
Old 29th Jul 2010, 10:40 PM   #4
cani
New Member
 
Registered: Jul 2010
Posts: 2
 Originally Posted by NoodlesUK: ( link to post ) 
And if not, then can I just beg for some SMDs? I know that may seem like a lot to ask but it would make such a difference for modellers in the community and really allow mods to take off.
Yes can we please get some sample models like marine and a few aliens?
cani is offline   Reply With Quote
Old 1st Aug 2010, 07:30 PM   #5
Viper45
New Member
 
Registered: Jul 2010
Posts: 3
Yeah, I have to agree about the SDK. One of the biggest things about this game was going to be its modability, and while they support mappers and coders, they left 3D modelers out in the cold. Pretty disappointing, really. I was looking forward to modding this game, but it's turning out to be more trouble than its worth.
Viper45 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't install OS, new build with errors. industrialism Troubleshooting & Technical Help 17 14th Mar 2010 08:15 PM
graphical errors SqUEE Alien Swarm 2K4 Tech Help 3 21st Dec 2004 04:03 PM
OMG OMG!! I did an animation!!! Garlisk Community Chat 6 11th May 2004 05:07 PM
BSP errors X_X Tankazz Thievery Mapping 4 1st Jul 2003 01:47 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:32 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.