Black Cat Forums   Alien Swarm - Steampowered Forums
Alien Swarm 2K4 - ThieveryUT
Black Cat Games - TTLG Forums

Go Back   Black Cat Forums > Community Forums > Troubleshooting & Technical Help

Reply
 
Thread Tools
Old 18th Oct 2009, 03:46 PM   #1
Ki!ler-Mk1
Member
 
Ki!ler-Mk1's Avatar
 
Registered: Apr 2005
Location: Boston, England
Posts: 2,013
Hdd transplant

Is it possible to take a HDD(windows xp) out of one computer and put it in another and be able to turn the second pc on without any extra requirements?

So, the drive would be the C drive in both computers.

I am asking because i ordered a copy of windows7, finally i shall experience dx10.
__________________
Alien Swarm Map List
Ki!ler-Mk1 is offline   Reply With Quote
Old 18th Oct 2009, 04:33 PM   #2
Moses2k
Member
 
Moses2k's Avatar
 
Registered: Oct 2004
Location: Was actually here before Fuzz
Posts: 5,674
Sometimes. There will likely be activation bullshit, and it may not work at all. Consider uninstalling video drivers first, btw.

You can always just back up your C:\Docs and Sets\your name\* and install fresh.

Also, don't have a network cable plugged directly into a modem (assuming you don't have a router) while installing XP, because it's that insecure.
Moses2k is offline   Reply With Quote
Old 18th Oct 2009, 04:34 PM   #3
westy
Member
 
westy's Avatar
 
Registered: Aug 2006
Location: USA
Posts: 444
All depends on the SATA controllers on the motherboards.

If the motherboard on the computer your moving the HDD to has a SATA controller that needs a driver during the windows install; will just boot loop and not work.

You should be okay if

1. It's an IDE drive,
2. You can enable IDE/Legacy the other PC's motherboard.
3. It's a SATA controller that doesn't need a driver.

You will then just have to install the proper drivers for the other devices.

Edit: Oh yeah, Activation, I'm so used to the Volume Licensed Edition of XP
__________________
Kept an xmas avatar for 3 year(s).
westy is offline   Reply With Quote
Old 18th Oct 2009, 04:36 PM   #4
Kasto
Member
 
Registered: Jan 2004
Posts: 119
It's pretty much just a matter of connecting the wires, though you have to set the 2nd one to slave drive.
Turn off the power first when starting

Edit: nvm, thought you just wanted to plug in an extra one
Kasto is offline   Reply With Quote
Old 19th Oct 2009, 01:45 AM   #5
Machine
Member
 
Machine's Avatar
 
Registered: Jan 2003
Location: TuF Forums
Posts: 5,829
I've done it before but would suggest re-installation.

Windows crapped it's pants when I first turned it on, but a couple of reboots later it had sorted itself out.

Unless you plan on a full format soon, just go for it now.
__________________
~TuF~
Machine is offline   Reply With Quote
Old 19th Oct 2009, 03:03 AM   #6
FixXxeR
Member
 
FixXxeR's Avatar
 
Registered: Jan 2003
Location: UK, Manchester
Posts: 4,049
Safer to backup your importants etc from your C: to another drive/ external driver/ CD/ pen whatever and format the drive and re-install.

If yer gonna cut corners, it'll catch you out in the end.
__________________
-TuF- Emptying clan servers of their own clan members since 2010
- Agg moderator campaign supporter 2011
- #2 of 3 LANers of the Apocalypse!
FixXxeR is offline   Reply With Quote
Old 21st Oct 2009, 12:35 PM   #7
Ki!ler-Mk1
Member
 
Ki!ler-Mk1's Avatar
 
Registered: Apr 2005
Location: Boston, England
Posts: 2,013
 Originally Posted by FixXxeR: ( link to post ) 
If yer gonna cut corners, it'll catch you out in the end.
Thanks for the responses.

Atm i have 5 hdd, 2 250gb from my old pc's mirror(xp)(one is shelved the other is my current F drive. 2 500gb in a mirror with this install of XP(different computer). and 1 500 with vista/linux in the old pc, since installing vista i have not turned that pc on.

Since i preordered windows7 i was planning to leave my current F drive, and turn my C drive into a G drive, and take the 500 from the other pc and reformat and install windows7, and then put what is my c drive now, into the other pc.

What i will actually do is to just backup what i need from the C drive (external 1T+registry) and reformat, remirror, install windows7.

That should be adequate.
__________________
Alien Swarm Map List
Ki!ler-Mk1 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:23 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.