Announcement

Collapse
No announcement yet.

Linux startup troubles

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Linux startup troubles

    Hi,

    when I try to run Alien Swarm I get the following:

    Code:
    [email protected] AlienSwarm $ sh ./Alien-Swarm-Linux
    Failed to enter AlienSwarmStartup.ut2: Can't find file 'AlienSwarmStartup.ut2'
     
    History:
     
    Exiting due to error
    [email protected] AlienSwarm $
    Any ideas what might be wrong?

    Additional information:
    Code:
    [email protected] AlienSwarm $ find
    .
    ./Animations
    ./Animations/AoBehemoth.ukx
    ./Animations/AoBruteAnim.ukx
    ./Animations/AoBuzzer.ukx
    ./Animations/AoCrawler.ukx
    ./Animations/AoCyFlamer.ukx
    ./Animations/AoCySentryTop.ukx
    ./Animations/AoJugg.ukx
    ./Animations/AoMarineModel.ukx
    ./Animations/AoParasiteS.ukx
    ./Animations/AoPistolMesh.ukx
    ./Animations/AoWeaponExtra.ukx
    ./Help
    ./Help/Admin Tutorials
    ./Help/Admin Tutorials/linux.html
    ./Help/Admin Tutorials/print.css
    ./Help/Admin Tutorials/server-settings-screen.jpg
    ./Help/Admin Tutorials/server-settings-screen_small.jpg
    ./Help/Admin Tutorials/swarm.css
    ./Help/Admin Tutorials/windows.html
    ./Help/Linux Icons
    ./Help/Linux Icons/as-icon-32.png
    ./Help/Linux Icons/as-icon-48.png
    ./Help/Linux Icons/as-icon-64.png
    ./Help/Mac Stuff
    ./Help/AlienSwarmLogoForInstaller.bmp
    ./Help/AlienSwarm.txt
    ./Help/AlienSwarmLogo.bmp
    ./KarmaData
    ./KarmaData/Swarm.ka
    ./Maps
    ./Maps/AlienSwarmStartUp.ut2
    ./Maps/AO-Barracks.ut2
    ./Maps/AO-Observation.ut2
    ./Maps/AO-ReactorCore.ut2
    ./Maps/AO-Rescue.ut2
    ./Maps/AO-Research.ut2
    ./Maps/AO-Salvage.ut2
    ./Maps/AO-Uplink.ut2
    ./Maps/AOC-Intro.ut2
    ./Maps/AOC-Outro.ut2
    ./Maps/AOL-CampaignLobby.ut2
    ./Maps/AOT-Tutorial.ut2
    ./Sounds
    ./Sounds/AoAlarm.uax
    ./Sounds/AoBruteTextures.utx
    ./Sounds/AoBugSounds.uax
    ./Sounds/AoEquipSounds.uax
    ./Sounds/AoEventsSolly.uax
    ./Sounds/AoFather.uax
    ./Sounds/AoInterfaceSounds.uax
    ./Sounds/AoMiscSounds.uax
    ./Sounds/AoMonster.uax
    ./Sounds/AOMusicEventsSolly.uax
    ./Sounds/AoParasiteSounds.uax
    ./Sounds/AoQueenSounds.uax
    ./Sounds/AoScreams.uax
    ./Sounds/AoSoldierSpeech.uax
    ./Sounds/AoWeapons.uax
    ./Sounds/AOWelcome.uax
    ./Sounds/FlyBuzzerSounds.uax
    ./StaticMeshes
    ./StaticMeshes/ao-researchmeshes.usx
    ./StaticMeshes/AO-Solly.usx
    ./StaticMeshes/AoAlienEggs.usx
    ./StaticMeshes/AoBruteGibs.usx
    ./StaticMeshes/AOBug.usx
    ./StaticMeshes/AODeco.usx
    ./StaticMeshes/AODecoTwo.usx
    ./StaticMeshes/AoEquipMeshes.usx
    ./StaticMeshes/AOFlyhuggerMesh.usx
    ./StaticMeshes/AoGibs.usx
    ./StaticMeshes/AoIntroMeshes.usx
    ./StaticMeshes/AOLocker.usx
    ./StaticMeshes/AoMoreStatics.usx
    ./StaticMeshes/AOOrganic.usx
    ./StaticMeshes/AORoofMission.usx
    ./StaticMeshes/AoScannerMesh.usx
    ./StaticMeshes/AOSci.usx
    ./StaticMeshes/AoSurvival.usx
    ./StaticMeshes/AoTutorialMeshes.usx
    ./StaticMeshes/AoUseComputers.usx
    ./StaticMeshes/AOVehicles.usx
    ./Textures
    ./Textures/AoAlienGoo.utx
    ./Textures/AoAlienSkins.utx
    ./Textures/AoBladeTexture.utx
    ./Textures/AoBruteTextures.utx
    ./Textures/AODecals.utx
    ./Textures/AODecorationStuff.utx
    ./Textures/AoDigits.utx
    ./Textures/AoEquipIcons.utx
    ./Textures/AoEquipment.utx
    ./Textures/AOFlyhugger.utx
    ./Textures/AOGibMeshes.utx
    ./Textures/AoGlassTexture.utx
    ./Textures/AoGUIArtwork.utx
    ./Textures/AoInterfaceTextures.utx
    ./Textures/AoIntroTextures.utx
    ./Textures/AoMicrostyleFont.utx
    ./Textures/AoMiscIcons.utx
    ./Textures/AoObjectiveIcons.utx
    ./Textures/AoObjectivePics.utx
    ./Textures/AOParasiteTest.utx
    ./Textures/AoScannerTextures.utx
    ./Textures/AoScreen.utx
    ./Textures/AoSoldierIcons.utx
    ./Textures/AoSoldierPortraits.utx
    ./Textures/AoUseIcons.utx
    ./Textures/AOVehicleTex.utx
    ./Textures/AoVentFloorTextures.utx
    ./Textures/AoWeaponTextures.utx
    ./Textures/GenFluid.utx
    ./Textures/Liquids.utx
    ./system
    ./system/AO-Barracks.ucl
    ./system/AO-GreenToRed.ucl
    ./system/AO-Observation.ucl
    ./system/AO-ReactorCore.ucl
    ./system/AO-Rescue.ucl
    ./system/AO-Research.ucl
    ./system/AO-Salvage.ucl
    ./system/AO-Uplink.ucl
    ./system/AoAI.u
    ./system/AoAI.ucl
    ./system/AOC-Intro.ucl
    ./system/AOC-Outro.ucl
    ./system/AoInterface.u
    ./system/AoInterface.ucl
    ./system/AOL-CampaignLobby.ucl
    ./system/AoMisc.u
    ./system/AoObjectives.u
    ./system/AoPrototype.u
    ./system/AoPrototype.ucl
    ./system/AoSoldierProfiles.u
    ./system/AoStartingEquip.u
    ./system/AOT-Tutorial.ucl
    ./system/Default.ini
    ./system/Default.ini.bak
    ./system/defUser.ini
    ./system/defUser.ini.bak
    ./Alien-Swarm-Linux
    ./AlienSwarm.exe
    ./UT2K4MOD.ini
    [email protected] AlienSwarm $ pwd
    /home/share/games/ut2004/AlienSwarm
    [email protected] AlienSwarm $
    Thanks
    Mark

  • #2
    Did you patch your copy of ut2004 to version 3204?

    Comment


    • #3
      'AlienSwarmStartup.ut2' is != './Maps/AlienSwarmStartUp.ut2'
      think case sensitive...

      Comment


      • #4
        Not that

        I'm afraid it's not that, I've tried that and it still gives me the same message.

        Also, if I simlink say, the NVidia logo animation to AlienSwarmStartup.ut2 in the ut2004/Maps directory this is what I get:
        Code:
        Could not spawn a GUI Controller!
        
        History:
        
        Exiting due to error
        I've tried looking into the path statements in AlienSwarm/system/Default.ini but to no avail. If someone could give some pointers into what's going on, it'd be really cool.

        Also in the documentation that comes with AS (ie AlienSwarm/Help/Admindocs/Linux.htm or the like) there is some mention of haveing to copy some files into your ut2004/System directory, but said files are nowhere to be found. Is this normal?

        TIA for your time.

        Comment


        • #5
          Could you try a fresh re-install?


          Hopefully that will fix it. If not, please post a link to the full ut2004.log compressed in tar.bz2.

          Comment


          • #6
            Failing to find files is usually because the Paths= lines your AlienSwarm.ini are incorrect. If you make sure you're patched to 3204 and then delete your AlienSwarm.ini, it will be regenerated correctly.

            Comment


            • #7
              Thanks for your help, but still no luck I'm afraid.

              I've already tried a full reinstall, and am already using the graphical installer.

              As far as the PATHs lines are concerned, I couldn't find an AlienSwarm.ini (mabey the problem?) but there were PATH statements in ut2004/AlienSwarm/system/Default.ini, so I tried changing it's name and restarting, but unfortunately to no avail.

              Comment


              • #8
                Sorry, my bad, found AlienSwarm.ini in ~/.ut2004, removed it and the problems went away.

                Thanks all

                Comment

                Working...
                X